Rantapohja ihmettelee kiintoaineen suurta määrää

Rantapohja täytti pääuutissivun Jäälinjärvi-jutulla. Pääsisältö on valuma-alueelta purkautuvan kiintoaineen suuri määrä. Artikkelissa todetaan lisäksi, että tulevan veden ravinteet ovat vähentyneet ja ahvenet kasvaneet. Kaikki valuma-alueelle suunnitellut vesienhoitorakenteet on nyt tehty. Seuranta jatkuu ja uusia keinoja kehitetään. Jutun voit lukea täältä: Rantapohja 190716.

Posted on 19 heinäkuun, 2016, in Ajankohtaista, Vesien hoito and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 kommenttia.

  1. Terve. On hienoa lukea näitä positiivisia uutisia. Olemme uusia ranta-asukkaita eikä järven tila ollut meille edes tiedossa muuttaessamme. Nyt se on tiedossa ja olen lukenut hoitoajan alun artikkeleita ja sen systemaattista jatkuvuutta. Asiantuntemuksesta ei ainakaan näytä olevan puutetta, se on kaikkien järven käyttäjien onni. Hyvää kesää kaikille. Kiitos, terveisin Ulla ja Jouko Uusitalo.

    • Kiitos kannustuksesta! Tuo kiintoainekysymys on todella massiivinen, eivätkä tehdyt toimet taida riittää sen hallitsemiseen. Ravinnepuolella ja järven ravintoketjussa kehitys näyttää positiiviselta.

      Hyvää kesän jatkoa sinne näköyhteyden päähän!
      t. Birger

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: