Vesienhoitotoimikunta

Kiimingin – Jäälin vesienhoitotoimikunta
TEHTÄVÄNKUVAUS Toimikunta hyväksynyt 16.6.2011

Vesienhoitotoimikunnan tarkoitus ja kokoonpano

Kiimingin – Jäälin Vesienhoitotoimikunta on Jäälinojan valuma-alueen vesistöjen kunnostusta ja hoitoa edistävien tahojen yhteistyöfoorumi. Toimikunnassa on edustettuna ainakin:

 • Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistys
 • Kiimingin kunta (myöhemmin uusi Oulu)
 • Kiimingin jakokunta
 • Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
 • Pohjois-Pohjanmaan metsäkeskus
 • Suomen ympäristökeskus

Toimikunta voi kutsua työhön myös muita asiantuntijoita.

Vesienhoitotoimikunnan tehtävät

Toimikunta valmistelee vesien kunnostuksen ja hoidon vaatimia toimenpiteitä sekä seuraa, ohjaa ja koordinoi niitä niin, että toimenpiteistä muodostuu toisiaan vahvistava tarkoituksenmukainen kokonaisuus. Toimikunta kartoittaa tiedossaan olevien rahoituskanavien hyödyntämismahdollisuudet ja edistää rahoituksen hankintaa niistä.

Vesienhoitotoimikunnan toimintatapa ja vastuu

Vesienhoitotoimikunta on luonteeltaan epävirallinen kokoonpano, jonka asiana on toimia vesienhoidon asiantuntijana ja siinä ominaisuudessa avustaa toimivaltaisia toimijoita kuten viranomaisia sekä Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistystä vesistöjen kunnostuksessa ja hoidossa. Työskentelytapa on keskusteleva ja neuvoa antava.

Toimikunta kokoontuu puheenjohtajan kutsusta tarpeen mukaan. Kokouksiin voi osallistua kutsutuista tahoista yksi tai useampi edustaja. Lisäksi kokouksiin voidaan kutsua muitakin sellaisia asiantuntijoilta, jotka tuovat lisäarvoa vesien kunnostukseen ja hoitoon.

Toimikunnan kokouksista laaditaan muistiot, jotka toimitetaan osanottajille ja tallennetaan Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistyksen arkistoon.

Toimikunnalla ei ole taloudellista eikä muutakaan vastuuta vesienhoitotoimenpiteistä tai niiden seurausvaikutuksista, vaikka ne olisi toteutettu toimikunnan esityksestä.

 1. Hei! Vesienjakokunta, toimiiko Kiimingissä tämä yhdistys?

  • Hei; yhdistyksen toimialue on Jäälinojan valuma-alue, ts. alue, jolta vedet virtaavat Jäälinojan kautta Kalimenjokeen. Kauimmaiset reunat ulottuvat lähelle Kiiminkijokea Huttukylän liepeille ja Lylykkäänjärvelle. Kartan näet yhdistyken sivuilta kohdasta Valuma-alue. Varsinaisesti Kiimingissä ei siis toimita eikä varsinkaan Kiiminkijoki kuulu toimialueeseen.

   Kiitos kun kiinnostuit sivuista. Hyvää kevättä! t. Birger Ylisaukko-oja (p.s. ei ”vesienjakotoimikunta” vaan vesienhoitotoimikunta)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: