Kiintoainetta kertyi Jäälinjärveen

Yhdistys tutki Jäälinjärveen tulevaa ja sieltä lähtevää vettä tehokkaasti läpi kesän. Kiintoainenäytteitä otettiin kaikkiaan 27 kertaa Saarisenojasta, Korteojasta ja Jäälinojasta. Samalla seurattiin päivittäin tulevaa ja lähtevää vesimäärää. Seurannan tulos on, että kesäkuun puolivälistä alkaen Jäälinjärveen kertyi kaikkiaan 15 tonnia kiintoainetta, kun määrä lasketaan kuivattuna ja punnittuna. Kiintoaine on järvessä laimeana lietteenä,ja siksi sen näkyvä volyymi on hyvin paljon suurempi. Mielenkiintoista on, että vastoin ennakko-odotuksia kiintoaineen kertyminen oli voimakkainta lämpimän veden aikaan. Vielä on tulossa mikroskooppitutkimuksia siitä, mistä ainesosista tuo kiintoaine koostuu.  Myös Jäälinjärven veden levälajeja on tutkittu kolmesta näytteestä. Vesistä on määritetty myös ravinteita. Fosforipitoisuudet ovat korkeita erityisesti Korteojassa. Viranomaiset tekevät lisäksi Jäälinjärvestä monipuolista vedenlaatututkimusta mutta vain yhdestä kohteesta ja melko harvoista näytteistä. Tuloksia on oheisissa linkeissä.

Vesinäytteitä; Vedenlaatutietoja 2011; Jäälinjärvi viranomaistarkkailu ELY 160811

Posted on 26 lokakuun, 2011, in Uncategorized, Vesitutkimukset and tagged , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: