Jäälinjärven ahvenet kasvaneet ja särjet pienentyneet

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus selvitti viime kesänä Jäälinjärven kalaston rakennetta virallisella koekalastuksella. Vastaava koekalastus on tehty edellisen kerran vuonna 2005. Kappalemääräisesti valtalaji oli molemmilla kerroilla särki. Ahvenet ovat kuitenkin kolminkertaistaneet keskipainonsa 9 grammasta 27:ään grammaan. Toisaalta särjet ovat pienentyneet 10,4 grammasta 7,5 grammaan. Niinpä koko kalamassassa on nyt eniten ahventa.  Hoitokalastusnuottauksessa 1. lokakuuta särkien keskipaino oli vain 3,7 grammaa. Muiden lajien kuin ahvenen ja särjen osuus kalastossa on vähäinen.Jäälinjärven koekalastusten tuloksia

Posted on 5 lokakuun, 2011, in Uncategorized, Vesitutkimukset and tagged , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: