Heikkisentien viemärin rakentamiseen valmistaudutaan

Heikkisentien viemäröintiä koskeva asukastilaisuus pidettiin Jäälinmajalla 24. kesäkuuta. Paikalla oli 35  henkilöä. Keskustelu kävi erittäin myönteisessä ilmapiirissä. Oulun Veden edustaja arvioi liittyjämäärän niin suureksi, että hanketta voidaan ryhtyä toteuttamaan. Runkojohdon urakkakilpailu on käyty, ja kustannus asettuu sellaiselle tasolle, ettei Oulun Vesi peri erillisiä rakentamismaksuja vaan ainoastaan normaalin hinnaston mukaisen liittymismaksun. Rakentamiseen on tarkoitus ryhtyä elokuun alussa, ja runkojohdon on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

Taloliittymät ja kiinteistöpumppaamot kuuluvat kiinteistöjen vastuulle. Asukaskokouksessa pidettiin tärkeänä sellaista toteutusmallia, jossa liittymät ja pumppaamot kilpailutettaisiin yhtenä kokonaisuutena ja liittymä toimitettaisiin kiinteistöille avaimet käteen -periaatteella. Oulun Veden ja Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistyksen yhteistyöryhmä etsii tähän parhaan ratkaisun.

Viemärihankkeen yhteydessä on mahdollista varautua valokuitulaajakaistan hankintaan asentamalla kaapelin suojaputki kaivantoon. Suojaputken kustannus olisi hyvin pieni, kun kaivanto tehdään viemäriä varten. Ajatus Jäälin laajakaistaverkosta on virinnyt Jäälin suuralueen yhteistyöryhmässä. Asukaskokouksessa asiaa esitteli OLKAn (Verkko-osuuskunta Oulunseudun laajakaista) edustaja. Lisätietoa OLKAsta on saatavissa osoitteesta http://www.olka.fi.

 

Posted on 27 kesäkuun, 2014, in Ajankohtaista and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: