MetsäSanoma kertoi suosimulaattorista

MetsäSanoma julkaisi lajaan jutun Jäälinjärven valuma-alueella toteutetusta suosimulaattorista, jonka ovat kehittäneet Itä-Suomen yliopisto ja Luonnonvarakeskus. Simulaattorilla voidaan laskea metsikkökuvioittain, missä kunnostusojitus on taloudellisesti kannattavaa ja missä ei. Simulaattorilla saadaan selville, mikä ojien syvyys on puuston kasvun kannalta sopiva. Hankkeen ovat rahoittaneet Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistys, MTK ry, Suomen Metsäsäätiö, sekä Pohjois-Suomen Metsänhoitoyhdistykset ry. Vesienhoitoyhdistyksen tavoitteena on välttää tarpeettomat ja tarpeettoman syvät ojitukset Jäälinjärven valuma-alueella. Syvien ojien seurauksena Jäälinjärveen kulkeutuu massiivinen määrä rauta siksi, että valuma-alueella sijaitsee rikkipitoisia mustaliuskevyöhykkeitä.

Suosimulaattorista pidetään tiedotustilaisuus Huttukylän nuorisoseuran talolla 27.1.2022 klo 18.

MetsäSanoma on mm. Oulu-Kiimingin Metsänhoitoyhdistyksen jäsenlehti. Jutun voit lukea täältä:

Posted on 18 joulukuun, 2021, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: