Koiteli-reitti hiihdettävissä

Erämaalatu Jäälistä Koiteliin on hiihtelijöiden käytettävissä. Latu soveltuu parhaiten retkihiihtoon. Pohja on paikoitellen epätasainen, ja vajaan kilometrin mittainen osuus on auratulla metsäautotiellä. Joillakin osuuksilla liikkuu myös moottorikelkkoja. Latupohja on kuitenkin kantava ja kohtuudella hyvin hiihdettävissä, tosin vain perinteisellä tekniikalla.

Latu lähtee Jäälinjärven kaakkoispäästä, jonne kohta pääsee myös Laivakankaan laduilta johtavaa yhdyslatua pitkin. Matka Jäälinjärveltä Koiteliin on 7 kilometriä. Reitillä ei toistaiseksi ole palveluvarustusta muutamaa opaskarttaa lukuun ottamatta. Reittikartan näet täältä: Erämaaladun reitti.

Reitillä on vielä jonkin verran hiihtämistä haittaavia risuja ja oksia. Hiihtelijät voisivatkin pistää reppuunsa pienen vesurin ja parannella reittiä hiihtämisen lomassa.

Koiteli-reitti on Jäälin asukasyhdistyksen, Jäälin leijonien ja Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistyksen yhteishanke. Reitti kulkee Kalamäen, Kokkohaaran ja Kokkoniityn kosteikkojen kautta.

Posted on tammikuu 8, 2018, in Ajankohtaista and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: