Robottihai uiskentelee Jäälinjärvellä

Aquamarine Robots Oy kehittää automaattista mittauskalustoa vesistötutkimuksia varten. Itse alus on sähkötoiminen ja intenetin kautta kauko-ohjattava. Laitteeseen voidaan liittää erilaisia antureita suoraan vedestä tehtäviä mittauksia varten. Lisäksi laite voi ottaa vesinäytteitä halutuilta syvyyksiltä. Laite voidaan ohjelmoida ennelta suorittamaan halutun tutkimusohjelman. Kun tieto välittyy reaaliaikaisesti internetin välityksellä, tutkimuksen johtaja voi vaikkapa toiselta paikkakunnalta ohjata robotin tekemään lisätutkimuksia.

Laite on testausvaiheessa. Jäälinjärvellä testivarustuksena on syvyysmittauslaitteisto. Tuloksia verrataan ELY-keskuksen hiljattain tekemään syvyyskartoitukseen.AquaRobot IV 050914 pk AquaRobot 050914 pk

 

Posted on 5 syyskuun, 2014, in Ajankohtaista and tagged . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: