Hallituksen kokous 1/2013: vuosikokous pidetään 25.3.

HALLITUKSEN KOKOUS 1/2013

 Aika:             28.2.2013 klo 18.00

Paikka:         Jäälinmaja

Läsnä:          Eero Laine, puheenjohtaja

Birger Ylisaukko-oja, jäsen, sihteeri

Esko Pyky, jäsen

Juha Lumila 2. varajäsen

Ismo Uuskoski, 3. varajäsen

Lisäksi paikalla oli Kari Tiri

Poissa:         Tapani Siira, varapuheenjohtaja

Jari Laru, jäsen

Paavo Vehkomäki, 1. varajäsen

Tuomo Ekdahl, 4. varajäsen
 

1.    Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Puheenjohtaja toivotti läsnäolijat tervetulleeksi kokoukseen.

2.    Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.    Pöytäkirjan tarkastus

Pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Ismo Uuskoski. Aiemmin sovitun käytännön mukaisesti pöytäkirjan allekirjoittavat hänen lisäkseen puheenjohtaja ja sihteeri.

4.    Työjärjestyksen hyväksyminen

Hyväksyttiin puheenjohtajan esittämä työjärjestys.

5.    Tilannekatsaus

Taloustilanne

Puheenjohtaja kävi läpi valmistuneen tilinpäätöksen, joka osoittaa tilikauden lopussa ylijäämää 6634,36 euroa. Hallitus totesi, että ylijäämä käytetään tulevaan toimintaan. Tilinpäätös on liitteenä1. Tuloslaskelmaerittely on liitteenä 2.

Vuosikokous

Vuosikokous päätettiin kutsua koolle Jäälinmajalle 25.3.2013 klo 18. Hallitus hyväksyi sihteerin laatiman luonnoksen toimintakertomukseksi vuodelta 2012 (liite 3). Allekirjoitettiin toimintakertomus ja tilinpäätös ja päätettiin liittää vuosikokouksen asiakirjoihin.

EAKR-rahoitushakemus

Puheenjohtaja totesi, että yhdistyksen hankehakemus ”Omaehtoisen vesistökunnostuksen toimintamalli” on päässyt jatkoon ensimmäisestä tarkastuksesta.  Hankkeesta on pyydetty lisäselvitystä 7. maaliskuuta mennessä. Päätettiin, että puheenjohtaja ja sihteeri toimittavat pyydetyt selvitykset.

Hallitus hyväksyi suunnitellun 21 000 euron omarahoitusosuuden. Hallitus totesi, että omarahoitus muodostuu jäsenmaksuista, lahjoituksista, sponsoriyhteistyöstä (K-Supermarket Jääli, mm. muovikassin myynti) sekä talkootyöstä. Talkootyön osuuden tulee jäädä alle puoleen koko omarahoituksesta.

Kalamäen lupahakemus

ELY-keskus on antanut lausunnon, jonka mukaan Kalamäen kosteikolle on haettava aluehallintoviraston (AVI) lupa. Asiasta on käyty keskustelu AVIssa. Sen mukaan lupapäätös voisi olla mahdollista saada tulevana kesänä, mikäli hakemus on hyvä ja asia on maanomistajien kanssa sovittu mahdollisimman pitkälle. Hallitus totesi, että kaikista veden alle jäävistä alueista on saatu sopimukset. Esko Pyky jatkaa sopimusneuvotteluja vettyvistä alueista. Hallitus päätti, että lupahakemus jätetään ensi tilassa. Samalla pyydetään valmistelulupaa. Mikäli se myönnetään, rakentamiseen voidaan ryhtyä jo ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista mahdollisista valituksista huolimatta. Hallitus valtuutti Birger Ylisaukko-ojan hoitamaan lupaprosessin.

Korteojan kosteikon (”Heikkisensuon”) tutkimukset ja suunnittelu

Todettiin, että Korteojan kosteikosta on saatu tutkimustulokset. Suunnittelun lähtökohdista on keskusteltu Riistakeskuksen Juha Siekkisen kanssa. Sihteeri oli laatinut luonnoksen suon pinnan muotoilusta, mitä pidettiin hyvänä lähtökohtana. Päätettiin, että asiassa edetään kesällä, jolloin kohdetta voidaan tutkia ja havainnoida paremmin. Hanke on osa EAKR-kokonaisuutta.

Hoitokalastus

Jouko Lampela on antanut tarjouksen paunetin vuokraamisesta yhdistykselle alkukesäksi 2013 (liite 4). Tarjouksen mukaan Lampela käy asentamassa paunetin, opastaa sen hoidon ja kokemisen ja poistaa paunetin käytöstä kesäkuun lopulla. Tarjouksen hinta on 2000 euroa + ALV, ja siihen sisältyy vene ilman moottoria. Päätettiin hyväksyä tarjous.

Maastotietopolku

Kiimingin kunnalta on saatu 4000 euron avustus maastotietopolkuhankkeen suunnitteluun. Puheenjohtaja on ollut yhteydessä ammattikorkeakouluun, mistä etsitään opiskelijaa suunnittelutyöhön. Määräaika suunnittelulle on kuluvan vuoden loppu. Yhdistys pyrkii esittäytymään Jäälin kouluille ja käymään keskustelua sen selvittämiseksi, mitä odotuksia kouluilla on maastotietopolkuhankkeelta ja miten koulut voisivat niitä hyödyntää. Juha Lumila ottaa yhteyksiä.

Toiminnan suunnittelu 2013

Alkaneen vuoden toiminnasta käytiin laaja keskustelu. Toiminta painottuu EAKR-hankkeen suunnitelman mukaisiin töihin sekä Kalamäen kosteikon toteuttamiseen. Metsäkeskus on aloittanut suunnittelun Jäälinojaan laskevien vesien tilan parantamiseksi.Puheenjohtajalle ja sihteerille annettiin valtuutus viimeistellä toimintasuunnitelma, joka esitetään vuosikokouksen hyväksyttäväksi.

Todettiin, että K-Supermarket Jääli tarjoaa yhdistykselle tilaisuuden esitellä toimintaansa kaupan synttäriviikolla 22.3. Ismo Uuskoski laatii non-stop slide shown yhdistyksen valokuvista. Pankkisiirtolomakkeita painatetaan annettavaksi mahdollisille uusille jäsenille. Esittelyssä käytetään pääasiassa olemassa olevaa materiaalia. Yhdistyksen muovikassit tulevat myyntiin lähiaikoina.

Päätettiin, että yhdistys pyrkii uuden ”Oulun 100 tekoa –listalle”, mikäli EAKR-rahoitushakemus hyväksytään. Lisäksi yhdistys tarjoaa Oulun päiville paunetin kokemista ja tutustumista vesienhoitorakenteisiin.

6.    Muut asiat

 Vielä todettiin, että arvottamistutkimuksen yhteydessä kaikkiaan yhdeksän yksityishenkilöä on tähän mennessä lahjoittanut rahaa yhdistykselle. Myös joitakin muita rahalahjoituksia on tullut.

7.    Seuraava kokous

Uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidetään vuosikokouksen päätyttyä.

8.    Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 20.45.

Vakuudeksi

Eero Laine                                              Birger Ylisaukko-oja

puheenjohtaja                                       sihteeri

Pöytäkirja vastaa kokouksen kulkua

Ismo Uuskoski

pöytäkirjantarkastaja

Liite1:           Tilinpäätös

Liite 2:          Tuloslaskelmaerittely

Liite 3:          Toimintakertomus

Liite 4:          Jouko Lampelan tarjous paunetista

Posted on 3 maaliskuun, 2013, in Hallituksen kokoukset and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: