Hallituksen kokous 7/2012

HALLITUKSEN KOKOUS 7/2012

 Aika:             27.12.2012 klo 18.00

Paikka:         Jäälinmaja

Läsnä:

Eero Laine, puheenjohtaja

Birger Ylisaukko-oja, jäsen, sihteeri

Esko Pyky, jäsen

Lisäksi paikalla oli Kaisa Savolainen osan aikaa

Poissa:

Tapani Siira, varapuheenjohtaja

Jari Laru, jäsen

Paavo Vehkomäki, 1. varajäsen

Juha Lumila 2. varajäsen

Ismo Uuskoski, 3. varajäsen

Tuomo Ekdahl, 4. varajäsen

1.    Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Puheenjohtaja toivotti läsnäolijat tervetulleeksi kokoukseen.

2.    Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.    Pöytäkirjan tarkastus

Pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Esko Pyky. Aiemmin sovitun käytännön mukaisesti pöytäkirjan allekirjoittavat hänen lisäkseen puheenjohtaja ja sihteeri.

4.    Työjärjestyksen hyväksyminen

Hyväksyttiin puheenjohtajan esittämä työjärjestys.

5.    Tilannekatsaus

Vuoden 2012 tapahtumat

Sihteeri kävi tiiviisti läpi laatimansa listan kuluneen vuoden tapahtumista (liite). Todettiin, että vuosi on ollut tapahtumiltaan erittäin vilkas.

EAKR-rahoitushakemus

Todettiin, että puheenjohtaja ja sihteeri olivat valmistelleet EAKR-rahoitushakemusta, joka sisältää suunnitelman yhdistyksen toimintamallin tuotteistuksesta yleiseen käyttöön soveltuvaksi sekä mallin testauksen Kokko-ojan suunnan vesienhoitorakenteissa. Lisäksi hankkeeseen kuuluu hyödyntämisesimerkki maastotietopolkuhankkeen muodossa. Hakemusluonnos on käynyt sähköpostitse hallituksen jäsenten kommenttikierroksella, minkä jälkeen hakemus on jätetty ELY-keskukselle ennen määräajan päättymistä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 71 000 euroa, josta EAKR-rahoituksen osuus olisi 50 000 euroa. Hakemus ratkaistaneen keväällä 2013, ja projekti päättyisi syyskuussa 2014. Hallitus hyväksyi jätetyn hakemuksen sisällön ja päätti jatkaa asian edistämistä hakemuksen käsittelyssä.

 ”Heikkisensuon” kosteikkosuunnitelma

Hallitus hyväksyi Maveplan Oy:ltä tilatut maastotyöt, joiden perusteella ns. Heikkisensuolle voidaan suunnitella pintavalutuskenttä ja mahdollinen laskeutusallas. Maastotöiden kustannus on 800 euroa. Suunnittelusta päätetään erikseen.

Diplomityö

Kaisa Savolainen totesi, että diplomityö on valmis ja esitteli sen pääkohdat. Hän luovutti Birger Ylisaukko-ojalle ohjaajan kappaleen sekä yhdistykselle kaksi ”työkappaletta”. Lisäksi hän toimittaa työn sähköisesti pdf-muotoisena.

Birger Ylisaukko-oja työn ohjaajana kiitti Kaisaa hyvin suoritetusta työstä ja totesi yhdistyksen saaneen erittäin käyttökelpoisen ”käsikirjan”.  Kun työn lähestymiskulma on yleinen, työlle on helppo ennakoida myös laajempaa käyttöä.

Eero Laine kiitti Kaisaa yhdistyksen puolesta ja luovutti muistoksi hyvästä yhteistyöstä Kiiminki-aiheisen kirjan ja muistoesineen.

Taloustilanne

Todettiin, että tehokkaan toiminnan ansiosta yhdistys on suoriutunut kuluneesta vuodesta taloudellisesti hyvin ja maksukyky on säilynyt. Seuraavana vuonna käytettäväksi siirtyy runsaat 10 000 euroa. Oulun kaupungin budjetissa on 30 000 euron määräraha vuoden 2013 toimintaa varten.

Kulujen korvaaminen

Hallitus päätti yleisenä periaatteena, että yhdistyksen toimijoille syntyneet välittömät kulut korvataan yhdistyksen varoista. Suurin osa näistä on kilometrikorvauksia, joiden yksikkökorvauksena käytetään verottajan hyväksymää arvoa 0,45 eur/km.

 Hoitokalastus

Todettiin sekä diplomityöstä että ammattikalastajilta saatu käsitys, että hoitokalastus on jatkossakin kustannustehokas järvenkunnostusmenetelmä. Sen vuoksi näyttää tarkoituksenmukaiselta hankkia käyttöön  tehokalastukseen soveltuva pyydys, jota voidaan hoitaa talkoovoimin. Tällainen olisi ainakin paunetti (iso avorysä). Hallitus päätti esittää, että Otto Moilanen ottaisi vastuun hoitokalastuksesta. Jatkotoimia käsitellään seuraavassa kokouksessa.

 Maastotietopolkuhanke

Kiimingin kunta on varannut kuluvan vuoden budjettiin määrärahan Jäälin ja Koitelin välisen polkuyhteyden suunnitteluun. Hallitus päätti, että Kiimingin kunnalle esitetään suunnittelumäärärahan luovuttamista yhdistykselle, joka ottaa vastuun polkuyhteyden suunnittelusta vuonna 2013.

Kalamäen kosteikon edistäminen

Päätettiin, että Kalamäen kosteikon lupahakemus pyritään saattamaan vireille Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa tulevan tammikuun aikana. Lupahakemus edellyttää vielä sopimuksia Henttulan (Kaarina Väänänen ym.), Kantolan tilan (Paavo ja Anne-Maarit Puirava) sekä mahdollisesti Peukalolammen tilan (Kauko Haverinen) omistajien kanssa. Kiimingin kunnan ja Metsähallituksen alueista on jo sopimukset. Esko Pyky ottaa vastuun Henttulan ja Kantolan tilojen sopimuksista ja Ylisaukko-oja Peukalolammen tilasta.

6.    Muut asiat

 Todettiin, että K-Supermarket Jääli on valinnut pääsponsorointikohteekseen Jäälinjärvi-hankkeen. Liike alkaa mm. myydä muovikasseja kunnostushankkeen hyväksi.

Vielä todettiin, että meneillään olevan arvottamistutkimuksen yhteydessä kahdeksan yksityishenkilöä on tähän mennessä lahjoittanut rahaa yhdistykselle.

7.    Seuraava kokous

Seuraava kokous kutsutaan koolle tilinpäätösasiakirjojen sekä EAKR-hakemuksen mahdollisten lisäselvitystarpeiden vuoksi.

8.    Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.50.

Vakuudeksi

Eero Laine                                              Birger Ylisaukko-oja

puheenjohtaja                                       sihteeri

Pöytäkirja vastaa kokouksen kulkua

Esko Pyky

pöytäkirjantarkastaja

Liite: Toimintaa ja tapahtumia 2012

Posted on 3 tammikuun, 2013, in Ajankohtaista, Hallituksen kokoukset, yhdistyksen pöytäkirjat. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: