Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistyksen hallituksen kokous 2/2011

Aika ja paikka:
16.5.2011 klo 18 Jäälinmaja

Läsnä:

Eero Laine,  puheenjohtaja
Esko  Pyky, jäsen
Jari Laru, jäsen
Birger Ylisaukko-oja, jäsen, sihteeri
Paavo Vehkomäki, 1. varajäsen
Ismo Uuskoski, 3. varajäsen
Tuomo Ekdahl, 4. varajäsen

Poissa:

Tapani Siira, varapuheenjohtaja
Juha Lumila, 2. varajäsen

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen toivottaen osanottajat tervetulleiksi. Todettiin läsnäolijat.

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Kokouksen työjärjestys

Hyväksyttiin puheenjohtajan esittämä työjärjestys.

4. Pöytäkirjan tarkastus

Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Ismo Uuskoski. Aiemmin päätetyn mukaisesti pöytäkirjan allekirjoittavat lisäksi puheenjohtaja ja sihteeri. Päätettiin, että pöytäkirja lähetetään tarkastettavaksi sähköpostitse ja allekirjoitetaan seuraavassa kokouksessa.

5.  Tilannekatsaus

Puheenjohtaja totesi, että rekisteröinnin edellyttämät toimet on suoritettu, mutta prosessi ei ole vielä päättynyt.

Pankkitilin avausta eri pankeissa on selvitetty, mutta tiliä ei vielä ole avattu. Puheenjohtaja tarkistaa vielä Osuuspankin Kiimingin konttorin tarjouksen ja avaa tilin parhaan tarjouksen perusteella. Puheenjohtaja ilmoittaa tämän jälkeen pankkitilin perustajaosakkaille näiden jäsenmaksun maksamista varten.

Päätettiin valita rahastonhoitajaksi suostumuksensa mukaisesti Juha Käkilehto ja antaa hänelle laaja tilinkäyttöoikeus. Juha Käkilehto on lupautunut hoitamaan myös tilinpidon.

Sihteeri kertoi osallistuneensa ELY-keskuksessa pidettyyn Metsäkeskuksen ja ELY:n väliseen kokoukseen. Siinä kyseiset tahot allekirjoittivat sopimuksen, jolla Metsäkeskus saa käyttöoikeuden laserkeilausaineistoon. ELY-keskus tekee kesän aikana aineiston tulkinnan Metsäkeskuksen suunnittelijan käyttöön.

Tavoitteena on käynnistää Metsäkeskuksen suunnittelu syksyllä. Metsäkeskus pyrkii saamaan tarpeellisen rahoituksen. ELY-keskus on varannut hankkeelle 5000 euroa käynnistämisrahaa.

ELY-keskus selvittää suunnittelukohteiden maanomistustiedot ja toimittaa ne yhdistykselle. Päätettiin, että yhteys maanomistajiin voidaan ottaa jakokunnan kautta.

Suomen ympäristökeskuksen Oulun yksikkö valmistelee puro-life –hanketta, johon yhdeksi pilottikohteeksi on kaavailtu Kalimenjokea. Sihteeri ottaa yhteyttä projektin valmistelijaan (Kati Martinmäki) ja keskustelee hankkeiden mahdollisista liittymistä.

Riistakeskuksella on Oulun seudulla vireillä viisi riistakosteikkohanketta. Jäälin kohteet eivät ole listalla, mutta niiden osalta lienee mahdollista käynnistää yhteistyötä.

6.  Kutsut yhteistyökumppaneille

Todettiin, että kutsut aiemmin päätettyyn vesienhoitotoimikuntaan osallistumiselle voidaan lähettää viipymättä ja pyrkiä saamaan aikaan ensimmäinen kokous ennen kesälomakautta. Sihteeri laatii kutsun, joka lähetetään puheenjohtajan allekirjoituksella seuraaville tahoille:

 • Kiimingin kunta
 • Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
 • Pohjois-Pohjanmaan metsäkeskus
 • Kiimingin jakokunta

Hallitus on aiemmin nimennyt yhdistyksen vastuullisiksi edustajiksi toimikuntaan Birger Ylisaukko-ojan ja Kari Tirin ja päättänyt, että hallituksen jäsenillä on oikeus osallistua toimikunnan kokouksiin.

ELY-keskus on esittänyt, että elokuussa pidettäisiin potentiaalisten kohteiden maastokatselmus ja allekirjoitettaisiin yhteistyösopimus Kiimingin kunnan, ELY-keskuksen ja vesienhoitotyhdistyksen kesken.

7. Kevään vesinäytteet ja vedenkorkeusseuranta

Jäälinjärveen tulevasta ja sieltä lähtevästä vedestä on kevään aikana otettu kiintoainesnäytteitä yhdeksän kertaa. Vedenkorkeusseuranta on tehty päivittäin, ja sen perusteella on tehty päivittäinen vesitaselaskenta. Tietojen perusteella voidaan laskea päivittäinen kiintoainetase. Sulamiskausi on ollut erittäin poikkeuksellinen. Virtaamat ja vesinäytteiden kiintoainespitoisuudet ovat olleet pienet. Seurantaa päätettiin jatkaa kesän ajalle ja määrittää lisäksi väriarvoja. Hallituksen jäsenten omatoimisuuden vuoksi seurannan kustannukset ovat hyvin pienet.

8. Kesän talkoot

Saatiin tiedoksi, että Kiimingin jakokunnalla on nuotta, jota on käytetty mm. Loukkojärvellä hyvin tuloksin. Päätettiin järjestää nuottakalastus, jonka järjestelyvastuu esitetään Kari Tirille. Ohjeita pyydetään ELY-keskukselta ja kokemuksia tiedustellaan Loukkojärveltä.

9.  Tiedottaminen

Todettiin, että 19.5. ilmestyvään kuntatiedotteeseen tulee uutinen yhdistyksen perustamisesta (liite 1). Liitteenä 2 oleva tiedote päätettiin lähettää seuraaviin viestimiin:

 • Kaleva
 • YLE-Oulu
 • Rantapohja
 • Oulu-lehti
 • Foorum
 • Suomenmaa
 • Kansan Tahto
 • Pohjolan Työ
 • Valtatie 20

Jari Laru avaa yhdistykselle nettisivut välittömästi.

Paikallinen tiedotus käynnistetään Kiiminki-päivien yhteydessä. Päätapahtumapaikalta varataan koju sekä järjestetään esittely ja mahdollisuus liittyä jäseneksi. Jäälinjärvelle pyritään järjestämään nuottausnäytös. Jäälin soutuun pyritään saamaan yhdistyksen soutujoukkue. Puheenjohtaja kokoaa pienen suunnitteluryhmän.

10. Muut asiat

Muita asioita ei ollut.

11.   Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään 22. kesäkuuta klo 18 Jäälinmajalla, mikäli se on vapaa.

12.   Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40.

Pöytäkirjan vakuudeksi

Eero Laine
puheenjohtaja

Birger Ylisaukko-oja
sihteeri

Pöytäkirja vastaa kokouksen kulkua

Ismo Uuskoski

kokouksen valitsema pöytäkirjantarkastaja

Liite 1:                Tiedote kuntatiedotteeseen

Liite 2:                Lehdistötiedote

puheenjohtaja

About Jari Laru, KT, yliopistonlehtori

Jari Laru, KT, yliopistonlehtori, teknologiatuettu oppiminen ja opetus. Kolmen lapsen isä ja aviomies. Kulinaristi ja yhdistysaktivisti. Poliitikko.

Posted on 16 toukokuun, 2011, in Hallituksen kokoukset, yhdistyksen pöytäkirjat and tagged , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: